8,7
Gemiddelde score klanten
Onze beoordeling

143
Boekingen sinds 2017
Boekingen
cjp

De vrijeschool

(alle leeftijden en niveaus)

Compleet programma over toekomstdromen
Voor vrijeschool-leerlingen van alle niveaus en leeftijden
Geschikt voor CKV en LOB
Wat zijn jouw lifegoals?

Tijdens ons programma Dromen & Doen voor de vrijeschool staat de zelfverwezenlijking van de leerling centraal. We zoomen in op ieders persoonlijke verhaal: wat heb jij meegemaakt en wat wil jij nog meemaken? Wat is jouw passie en hoe kun je daar zo concreet mogelijk iets mee doen? Via de eigen creativiteit van de leerlingen zoeken we naar nieuwe inzichten en antwoorden op dit soort vragen. Zo sporen we elke leerling aan tot kritische zelfreflectie, zodat zij met nieuwe gedachten en gevoelens praktisch aan de slag kunnen.

Dagprogramma

"Goede aansluiting bij de belevingswereld van de leerlingen. Ondanks het luchtige karakter worden ze daar echt geprikkeld en aan het denken gezet." Ron Wierikx, mentor (Bernard Lievegoed School, Maastricht)

Klik hier voor het informatiepakket (PDF)

Lifegoals+ (interactieve voorstelling met dans en liveband)

In de interactieve, muzikale theatervoorstelling Lifegoals+ zien we een danseres, een grote liveband, acteurs en een zangeres. Zij besloten ooit volledig voor hun passie te gaan en zijn nooit van dat pad afgeweken, ondanks alle risico’s die daarbij kwamen kijken. Dat is het spannendste aan die grote dromen. Hoe zet je het stemmetje uit dat zegt dat je het misschien niet redt?

Lifegoals+ is een laagdrempelig, interdisciplinair theaterstuk waarbij het publiek samen met de acteurs bepaalt wat de juiste, volgende stap wordt.

Ook beschikbaar in kleinere variant: #Lifegoals. Klik hier voor meer informatie.

Dromen & Doen (workshops)

Middelbare scholieren moeten al vroeg belangrijke keuzes maken die hun toekomst bepalen. Wat is hun passie en hoe kunnen zij daar concreet iets mee doen na de middelbare school? Via verschillende werkvormen prikkelen we de leerlingen, zodat het onderwerp ‘toekomstdromen’ bij ze gaat leven.

Bekijk hier voorbeelden van concrete eindproducten

Ervaringen


"We leggen leerlingen niet op hoe ze het moeten aanpakken, want de vrijeschool-leerling kan al goed op een 'out-of-the-box-manier' een presentatie bedenken." Jesper Bongers (coach)

De dag ziet er zo uit:

Groep 1 <175 leerlingen*
09:45 #LIFEGOALS
10:45 Pauze
11:00 Workshop DROMEN
12:15 Pauze
12:45 Workshop DOEN
14:00 Klaar
Groep 2 >175 leerlingen*
10:45 LIFEGOALS+
11:45 Pauze
12:00 Workshop DROMEN
13:15 Pauze
13:45 Workshop DOEN
15:00 Klaar
*Andere tijden of meerdere groepen? Geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden.

Langer Traject

LOB-traject

Een langere periode aan de slag met jouw toekomstdromen.
Als aanvulling op of alternatief voor ons dagprogramma bieden we ook een langer traject aan, gebaseerd op de vijf loopbaancompetenties: motievenreflectie, kwaliteitenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken. In ons traject gaan we gedurende een langere periode met een groep aan de slag met hun toekomstdromen. Zo werken we naar een gezamenlijke eindpresentatie toe.
Ook komen we na het dagprogramma graag langs om verder te verdiepen.

Voor uitgebreide informatie over dit traject klik hier.

"Golden Cage heeft me geholpen een beter beeld te krijgen van wat mijn leerlingen willen. Daar kan ik als mentor de rest van het schooljaar op terugvallen. Voor sommige leerlingen was het een eyeopener: je toekomst ligt niet vast en je hebt alles zelf in de hand." Mandy Habets, CKV-docent en mentor (ATC, Hilversum)

Klik hier voor het informatiepakket (PDF)

- Geef je naam op.

- Geef een geldig e-mailadres op.

- Geef een bericht in.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. De Google Privacyvoorwaarden en Algemenevoorwaarden zijn van kracht.

Bericht verzonden! Oeps. Er ging iets fout. Uw bericht is niet verzonden.