8,7
Gemiddelde score klanten
Onze beoordeling

143
Boekingen sinds 2017
Boekingen
cjp

Wie zijn wij?

Dit is ons verhaal

Wij werden tijdens en na onze kunstopleidingen vaak ingehuurd door scholen om 'lessen in een bepaalde kunstvorm' te geven, vaak als onderdeel van een 'gefragmenteerde' CKV-week. Vol goede moed gingen we daarmee aan de slag. Naarmate de lessen vorderden, begon er een kritische vraag bij ons te borrelen:

Wat hebben scholieren nou écht aan kunst?

Het hield ons steeds meer bezig en via het huidige kunst- en cultuuronderwijs-aanbod konden wij er geen antwoord op vinden.

Tegelijkertijd zagen we een nieuwe ontwikkeling ontstaan onder jongeren. We leven natuurlijk in een te gek land waar bijna alles mogelijk is. Door al die mogelijkheden ontstaat er onder jongeren echter steeds meer keuzestress. Het aantal depressieve klachten en zelfs burn-outs onder pubers groeit met de dag. Want hoe weet je dat de keuze die je nu maakt niet ‘de verkeerde’ is? En hoe maak je überhaupt een keuze? Hier wilden we wat mee en er ging een lampje branden:

Wat nou als je scholieren de essentie van hun eigen creativiteit bijbrengt en daarmee laat nadenken over iets persoonlijks, zoals hun eigen toekomst?

Dit werd de essentie van het programma 'Dromen & Doen', het eerste volledige programma van Stichting Golden Cage.

Visie

Wij geloven dat je door kunst en je eigen creativiteit dingen op een andere manier kunt benaderen. Dit helpt je om nieuwe inzichten en antwoorden te krijgen. Zo kan het je helpen bij vragen als "wat is mijn toekomst en hoe denk ik daar te komen?".
Door jezelf op een andere manier te uiten, namelijk via je eigen creativiteit, vind je wie je bent en wat bij jou past. Zodat kunst voor iedereen bruikbaar is, binnen zijn eigen wensen en kaders.

Burgerschap

Burgerschap is een belangrijk thema tijdens onze projecten. We gaan samen met de leerlingen opzoek naar wie ze zijn en wie ze willen worden. Door deze antwoorden kom je erachter hoe je een goede burger kan zijn en hoe je daarmee je rol in de maatschappij kunt vinden.

Als stichting vinden wij onze rol in de maatschappij belangrijk: hoe kunnen wij toevoeging bieden aan dat waar behoefte aan is?

Missie

In al onze projecten hebben wij de missie leerlingen te inspireren hun ultieme geluk te zoeken. Wij streven ernaar elke leerling in zijn kracht te zetten en vol vertrouwen hun toekomstpad te gemoet te laten gaan. Door middel van onze projecten planten wij een zaadje, waardoor de leerlingen aan het denken worden gezet. Soms op grote schaal, maar soms ook heel klein.

Onze zekerheden
  • Jonge, gediplomeerde coaches en acteurs die dichtbij de doelgroep staan
  • Altijd beschikbaar
  • Begeleiding volledig verzorgd
  • Op maat gesneden
  • Vindt plaats op locatie of op school
  • Een leerzame dag zonder zorgen
  • Persoonlijke aandacht voor zowel de leerling als de docent